Chef Martin Morales van Ceviche kookt éénmalig Peruviaans in Antwwerpen in samenwerking Uitgeverij LUSTER ter aanleiding van de Nederlandse vertaling van zijn kookboek.
Reserveer snel je plaats!

Photo: Paul Winch-FurnessUitgeverij Luster

We kondigden een tijdje geleden al (een tikje ongeduldig) aan dat het zou komen, en nu is het zover: de Nederlandse vertaling van het kookboek Ceviche –Peruvian kitchen is er! Foodies weten het al langer: de Peruviaanse keuken is hot (niet per se in de zin van pikant, wel in de zin van gezond, verscheiden, kleurrijk, creatief, en om duimen en vingers bij af te likken) en de hotste plek om ervan te proeven is restaurant Ceviche van chef Martin Morales in Londen. Morales is in sneltempo de wereld aan het veroveren met zijn hedendaagse interpretatie van de keuken van zijn thuisland Peru, en dat heeft natuurlijk alles de maken met het succes van het kookboek dat hij schreef: Ceviche heeft zo’n beetje alle culinaire boekenprijzen gewonnen die er te winnen zijn. 

Vlaanderen mag zich dus verlekkeren nu wij (uitgeverij Luster) hier CevicheDe keuken van Peru voorstellen. Dat doen we met gepaste trots en, omdat dit boek echt wel wat luister verdient, ook met een heerlijk diner op 16 september in het bijzijn van een bijzondere eregast: chef Morales himself.

Hij stelde speciaal voor ons en vooral voor jullie een viergangenmenu samen uit zijn boek, dat zal worden bereid en geserveerd in een bijzondere setting: bij traiteur Loes & Krikke in de voormalige drukkerij Colonia in Antwerpen. Morales zal de bereiding van zijn menu mee begeleiden, hij zal een live demonstratie geven en in zijn gekende enthousiasmerende stijl vertellen over zijn passie voor zijn thuisland, van de restaurants die je er vindt tot de muziek die er speelt.

Komen eten bij Morales, Loes & Krikke kost een democratische 50 euro. Daarin zijn inbegrepen:

Aperitief: Pisco sour/cancha corn

Voorgerecht: Quinoa, avocado en boterbonensalade

Demo Don Ceviche door Martin Morales

Tussengerecht: Ceviche van zeebaars

Hoofdgerecht: Escabeche van makreel

Dessert: Suspiro van limoen

Dranken (met uitzondering van het aperitief en koffie/thee die in de prijs inbegrepen zijn) moet je die avond apart betalen. Er is een speciale, aan het menu aangepaste wijnkaart voorzien, waaruit je zelf naar believen kan kiezen.

Ook te verkrijgen: Martin Morales’ kookboek Ceviche – De Keuken van Peru, dat je die avond door de beroemde chef kan laten signeren.

Niets dan goeds dus, maar good things come in small packages: de plaatsen zijn beperkt, en ze zijn gegeerd. Je kunt er enkel bij zijn als je snel bent en NU reserveert. Mail of bel zo snel mogelijk naar Karin De Bruyn (karin@lusterweb.com of 0471/32.20.84). Let op, als je mailt is je reservering pas geldig na een bevestiging. Vermeld dus ook zeker je gsm-nummer.

Lees voor je Karin belt of mailt ook nog even dit:

  • Het aperitief wordt stipt om 19u30 uitgeschonken, dus wees op tijd.
  • Betalen kan cash of met bancontact – creditcards worden niet aanvaard.
  • 1 rekening per tafel.

Het pand van Loes & Krikke ‘Colonia’ ligt in de Congresstraat 42/101, 2060 Antwerpen, en is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer: het Centraal Station is vlakbij, trams en bussen stoppen in de Carnotstraat. Ook parkeren kan vlakbij, in betaalparking Firoul. Bij het afrekenen kun je bij Loes & Krikke een parkingbon aankopen twv 5 euro (voordeeltarief voor 24 uur).